Eiendom

Drone
Drone
Fasade
Fasade
Fasade
Fasade
Entré
Entré
Entré
Entré
Stue
Stue
Stue
Stue
Stue
Stue
Stue
Stue
Kjøkken
Kjøkken
Kjøkken
Kjøkken
Kjøkken
Kjøkken
Kjøkken
Kjøkken
Stue
Stue
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Utsikt
Utsikt
Bad
Bad
Annet
Annet
Bad
Bad
Bad
Bad
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Annet
Annet
Fasade
Fasade
Fasade
Fasade
Annet
Annet
Drone
Drone
Utsikt
Utsikt
Drone
Drone

Vestland
Åsen 42

Prisantydning
Kr 3 900 000

Eierform Eierseksjon
Boligtype Leilighet
Byggeår 2017
Soverom 3
P-rom / BRA 92 / 96m²
Tomteareal 2 374m² (Eiet tomt)
Energimerke C

Visning

15.09 16:30 - 17:00

Husk påmelding til visning.

Velkommen til Åsen 42

Adresse

Åsen 42
5281 Valestrandsfossen
2. etasje

Matrikkel

Gnr. 146 bnr. 97 snr. 6 orgnr. 919149965 i Osterøy kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra fergekaien, ta av til høyre ved HTB-bygget og følg veien ca. 450 meter. Hold til venstre når veien skiller seg og kjør opp Åsen. Eiendommen ligger på venstre side.


Åsen 42 ligger i hjertet av Valestrand. Valestrand er det største tettstedet på den grønne øyen Osterøy. Dette er ikke bare stedet der Ole Bull hadde sitt sommerhus. Her avholdes det festivaler, konserter, årlige halvmaraton rundt Brakvatnet, og mye annet. Leiligheten ligger i et allerede godt etablert område. Den sentrale beliggenheten gir kort vei til buss, fergekai, butikk, legekontor, frisør og spisesteder på Valestrand. Fra leiligheten er det en kort sykkeltur/gåtur til Valestrand skole, og det ligger også flere barnehager i nærheten. Ved Valestrand Skole ligger også Furubakken- en flott, stor kunstgressbane, der det er aktivitet både sent og tidlig. Det lokale fotballaget Valestrand Hejellfik FK holder til her, og det er stort engasjement rundt klubben. Fotballklubben har lag for alle aldre.

Valestrand har det beste av to verdener. Det er sentralt, og kort vei til det meste, men er samtidig landlig og rolig. Det tar bare rundt en halvtimes tid å kjøre til Bergen sentrum for en smak av byens pulserende folkeliv og talløse servicetilbud. Fra Valestrand går det ferge over til Breistein, M/F Ole Bull. Fra fergekaien på Breistein bruker man ca. 5 min til IKEA og 15 min til Bergen sentrum. Osterøybroen er nedbetalt, og fra leiligheten bruker du ca 17 minutter til Arna. Fra Arna stasjon går det tog til Bergen sentrum. Det tar 8 minutter, så er du midt i Bergen sentrum.

Den daglige handelen får du gjort unna på Coop Extra Valestrand. Er det ønskelig med et bredere utvalg, er dette tilgjengelig 10 minutter unna i Lonevåg. Her er det flere kjøpesentre med både sports- og klesbutikker, matvarebutikker og vinmonopol, samt flere spisesteder. Enda større utvalg finner du i Åsane eller Arna, der valgmulighetene er mange. Frister det med et hyggelig kafébesøk, så kan vi trygt anbefale Eides, den hyggeligste kaféen i mils omkrets. Her blir du tatt godt i mot av de hyggelige Eidesjentene, som lager god mat og atmosfære. De selger i tillegg flotte gave- og pynteartikler.

Om man er glad i å bade på varme (eller kalde) dager, bor man i nærheten av flere fine steder å utfolde seg. Ved Brakvatnet er det laget til et hyggelig område med skjellsand, her er det langgrunt og barnevennlig. Det er også lagt til rette for grilling og telting her. Det er laget en fin grusvei rundt vannet, som egner seg godt for både rolige søndagsturer og friske løpeturer. Osterøy IL arrangerer blant annet halvmaraton på grusveien rundt Brakvatnet. Hjellvikstranda er også et godt alternativ. Her er det laget til en flott steinbrygge langs sjøkanten, gressplen og muligheter for å grille. Her er det også stupebrett.

Liker du bedre å stå på ski? Osterøy har et aktivt langrennsmiljø, og det er lysløype på Rolland. I tillegg er det utallige muligheter for skigåing ellers på øyen, blant annet med utgangspunkt i Båtaleitet i Bruviksdalen.

Det finnes også mange flotte turmuligheter. Årlig avholdes det en 9-fjellstur som går over alle de flotte toppene på Valestrand. Dette er Hånipa, Erstadfjellet, Perafjellet, Hallandskletten, Burkelandsfjellet, Horsåsfjellet, Dalsnipa, Iseggjane og Eikelandsfjellet. Videre har man blant annet Reigstadfjellet og Brakvatnet som attraktive turdestinasjoner.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2017

Leiligheten er del av et eierseksjonssameie. Leilighetens eierbrøk er 1/6. Fellesutgifter pr. mnd er på kr. 1.000,-. Dette dekker strøm til fellesareal, felles forsikring for bygget, serviceavtale heis og utvendig vindusvask.

Felles plikter: Sameierne plikter å rette seg etter vedtektene. Alle sameierne har ansvar for å vedlikeholde sin del og et felles ansvar for at uteområdet og fellesområdene blir vedlikeholdt.

Eierseksjonsloven regulerer forholdet mellom sameierne. I henhold til denne loven fremgår det blant annet at ingen kan eie mer enn 2 seksjoner i ett sameie. Videre fremgår det at sameiet, ved manglende betaling fra noen av seksjonseierne, har lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte
eierseksjon på inntil 2 ganger folketrygdens beløp.

Vi anbefaler alle å sette seg inn i sameiets vedtekter, samt eierseksjonslovens bestemmelser. Kontakt megler hvis det er noen spørsmål rundt dette.

Bygninger og byggemåte

I forbindelse med salget er det laget en tilstandsrapport for bolig med arealmåling av takstingeniør Roy Kristian Nordanger. En tilstandsrapport legger vekt på å fremstille de bygningstekniske forhold som er særlig relevante ved eierskifte. Følgende opplysninger er hentet fra denne rapporten, datert 09.01.2020. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgave for nærmere teknisk beskrivelse av boligen. I rapporten er det gitt en tilstandsvurdering med både tekst og karakter, og disse karakterene er som følger:

Tilstandsgrad 0 (TG0 - Grønn) = Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1 (TG1 - Grønn) = Svake symptomer
Tilstandsgrad 2 (TG2 - Gul) = Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3 (TG3 - Rød) = Kraftige symptomer

Ingen av de bygningstekniske komponenter har fått tilstandsgrad 2 eller høyere i rapporten. De fleste har fått TG0, se tilstandsrapporten under vedlegg.

Byggemåte: Fundamentert på faste masser på fjell/ sprengstein, avrettet med drenerende masser og planert. Beongsåle/ fundament mot grunn. Grunnmur av armert og plassbygget betong. Yttervegger består av bindingsverk av trevirke. Isolert og vindtettet konstruksjon. Fasader er kledd med royalimpregnert trevirke. Pulttakkonstruksjon av trevirke. Luftspalte ved kister/ utstikk. Kister er kledd med royalimpregnert trevirke. Papptekking/ rullprodukt eller tilsvarende banetekking. Gesimser har beslagtekking.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 4, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 96 kvm

Følgende rom inngår i p-rom:

Entré/gang (12,52 kvm), 3 soverom (10,17 kvm, 8,72 kvm og 7,04 kvm), stue/kjøkken (38,63 kvm) og bad/vaskerom (8,63 kvm).

I tillegg har leiligheten en innvendig bod (3,83 m2) og det medfølger en sportsbod i parkeringskjeller på 8,15 kvm. Bodareal ansees som S-rom.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Kjøkkeninnredning med malte fronter og integrerte hvitevarer.
Bad med fliser på gulv og baderomsplater på vegg.
Opplegg for vaskemaskin på bad.
Rør-i-rør vanntilførsel.
Sentralstøvsuger i innvendig bod.
Parkeringskjeller med strømuttak for lading av el-bil.
Heis fra garasjeanlegg.
Lyssand vinduer med energiglassruter.
Nibe F470 varmepumpe. Vannbåren varme i gulv.
Sprinkleranlegg og sentralvarslingsanlegg i blokken.
Balansert ventilasjon.
Fiber.
Vinduer med aluminiumsbeslag utvendig
Ekstra takhøyde i stue/kjøkken på 2,60

Standard

Velkommen til Åsen 42! En sør-vest vendt leilighet med gode solforhold og en fantastisk utsikt mot fjorden.

Dette er en endeleilighet som ligger i byggets andre og øverste etasje. For å komme seg opp kan man enten ta trappene eller ta heisen fra parkeringskjelleren. I det man kommer inn i leiligheten blir man møtt med en flott og romslig entre med god plass til å henge fra seg yttertøy. Leiligheten har et flott parkettgulv i eik og det er vannboren varme i alle gulv. Veggene er moderne og lyse, noe som gir en hyggelig atmosfære.

Stue og kjøkken er samlet i en lys og åpen løsning på hele 38kvm. Det lekre kjøkkenet har god benke- og skapplass. Lettstelt og pen benkeplate i laminat og stålvask som er nedfelt i benkeplaten. Det er også integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og kjøleskap. Kjøkkenet har videre fuktsensor/ waterguard montert i kjøkkenbenk under vask. Stuen er av god størrelse med store og gode vinduer som gir rikelig med tilgang på dagslys, samt flott utsikt. Like ved kjøkkenet finner spisebordet sin naturlige plass, herfra har man flott utsikt over nærområdene og fjorden, samt utgang til en hyggelig terrasse, med gode sol- og utsiktsforhold.

Det er 3 soverom i leiligheten. Alle har god plass til både seng, garderobe og annen møblering. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe med speil.

Badet har fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Det er montert et flott og romslig baderomsmøbel som har god skapplass og heldekkende servant. Dusjvegger av glass, som kan slås sammen. Vaskemaskin og tørketrommel finner sin plass bak skyvedører på badet, der man også har god plass til å oppbevare håndklær og andre personlige remedier.

Alt i alt en kjekk og praktisk 4-roms leilighet sentralt på Valestrand, perfekt for et par eller en familie. Velkommen til visning!

Oppvarming

Det er installert NIBE-ventilasjonsvarmepumpe som gir boligen vannboren varme, varmtvann, balansert ventilasjon og forvarmet tilluft. Denne er plassert på badet bak skyvedør.

Parkering

Leiligheten disponerer 1 parkeringsplass i parkeringskjeller og 1 parkeringsplass ute.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 374 kvm, Eierform: Eiet tomt

Alt uteareal er fellesareal for sameiet.

Vei, vann og avløp

Tilkomst via offentlig vei med privat stikkvei til eiendommen. Offentlig vann- og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Bustader" i områderegulering for Valestrand sentrum (planid: 12532011003). Eiendommen grenser videre til reguleringsplan for Fossåsen (Bullaåsen) gbnr. 137/4 m.fl-Valestrand (planid: 504_68). Kommuneplanens arealdel vil supplere områdereguleringen dersom denne er taus. Plandokumenter kan leses hos megler.

Odel

Det er ikke odel eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.09.2017.

Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

3 900 000,- / Fellesutgifter: 1 000,- pr. mnd
Fellesutgifter inkluderer: strøm fellesområde, service på heis, vedlikehold og byggforsikring.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Roy Kristian Nordanger
Formuesverdi : 615 110,-
Sekundær formuesverdi : 2 214 394,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Forsikring

Frende
Polisenummer: 774509

Kommunale avgifter

Kr. 16 782 pr. år
Kommunale avgifter utgjør kr. 16 782,- per år. Dette inkluderer vann, avløp og eiendomsskatt. Renovasjon kommer i tillegg og blir levert av BIR. For å finne pris på renovasjon så viser vi til BIR sin bosskalkulator.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Det er lagt inn firber i leiligheten. Utgifter til TV/internett vil være avhengig av abonnoment.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 1G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (inntatt i salgsoppgaven). Det må påregne dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer.

Leiligheten er selveiende, og kan i utgangspunktet fritt leies ut.

Dersom leiligheten skal leies ut gjør vi oppmerksom på følgende: Som eier har utleier plikt til å sørge for at radonnivået i utleieboligen er så lavt som mulig, og ikke over 200/ Bq/m3. Dersom nivået overstiger 100 Bq/m3 har utleier plikt til å iverksette tiltaket for å senke radonnivået. Som leietaker kan man dermed kreve at utleier måler radonnivået, slik at man kan være sikker på at boligen ikke har for høye verdier.

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Bilde av megler

Ann-Christin Reime Fosse
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Tel. 99 10 01 44
acf@strilamegleren.no

Bestill utskriftsvennlig versjon Selge egen bolig?

Sist oppdatert: 07.09.2020 09:06. Saksnr. 16-20-0033