Eiendom

Vestland
Lerkhaugen 12

Prisantydning
Kr 2 600 000

Eierform Eierseksjon
Boligtype Leilighet
Byggeår 1991
Soverom 3
P-rom / BRA 123 / 127m²
Tomteareal 1 473m² (Eiet tomt)
Energimerke E

Visning

24.09 16:30 - 17:00

Husk påmelding til visning!

Velkommen til Lerkhaugen 12

Adresse

Lerkhaugen 12
5281 Valestrandsfossen
1. etasje

Matrikkel

Gnr. 135 bnr. 67 snr. 2 i Osterøy kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Bergen kjører du langs E16 forbi Åsane og Vågsbotn. Følg E39 gjennom Eikåstunnelen mot Knarvik. Etter ca 2,5km, ta av mot Breistein og ta fergen til Valestrand. Overfarten tar ca 10min. Fra Fergekaien følger man skilting mot Skår. Følg Fv365 gjennom Vågenessvingen og ta første til venstre inn til Lerkhaugen. Det vil bli skiltet med Strilameglerens visningsskilt på fellesvisninger.

Alternativt kan man kjøre via Osterøybroen og følge skilting mot Valestrand.


Eiendommen ligger flott og sentralt til på Osterøy, nærmere bestemt Valestrandsfossen. Fra eiendommen er det fantastisk utsikt over fjorden, samt inn til Valestrand. I tillegg til dette har leiligheten gode solforhold. Området leiligheten ligger i er et etablert bo-område som hovedsakelig består av småhusbebyggelse. Fra eiendommen er det gangavstand til Valestrand skole, og det ligger også flere barnehager i nærheten. Ved Valestrand Skole ligger også Furubakken- en flott, stor kunstgressbane, der det er aktivitet både sent og tidlig. Det lokale fotballaget Valestrand Hjellvik FK holder til her, og det er stort engasjement rundt klubben. Fotballklubben har lag for alle aldre.

Når man trenger å handle er nærbutikken Coop Extra Valestrand like i nærheten og like ved butikken ligger også den koselige kaféen Eides. Her får god mat, atmosfære og flotte gave- pynteartikler. Dersom man har behov for et bredere utvalg ligger Lonevåg ca 5-6 minutter unna. Her er det flere kjøpesentre med både sports- og klesbutikker, matvarebutikker og vinmonopol, samt flere spisesteder. Fra Valestrand går det ferge over til Breistein og fra fergekaien på Breistein bruker man ca. 5 min til IKEA og ca 15 min til Bergen sentrum. Hvis man derimot ikke ønsker å ta fergen er det også mulig å kjøre over Osterøybroen. Fra Valestrand tar det ca 15-20 minutter å kjøre til Arna, og ca 25-35 minutter til Bergen sentrum. I Arna så har man togstasjonen som kan ta deg til Bergen Sentrum eller oppover mot Voss eller til Oslo.

Osterøy er Nordens største innlandsøy og er et paradis for friluftsmennesker. Her avholdes det festivaler, konserter, årlige halvmaraton rundt Brakvatnet og mye annet. Øyen har alt av fjord og fjell. Årlig avholdes det en tradisjonell 9-fjellstur som går over alle de flotte toppene på Valestrand. Dette er Hånipa, Erstadfjellet, Perafjellet, Hallandskletten, Burkelandsfjellet, Horsåsfjellet, Dalsnipa, Iseggjane og Eikelandsfjellet. Fjellene er også mulig å gå opp utenom 9-fjellsturen i det tempoet som passer deg og din familie. Andre turdestinasjoner er Reigstadfjellet og Brakvatnet. Ved sistnevnte finner man en familievennlig strand hvor det er langgrunt og barnevennlig. Det er lagt til rette for grilling, telting og søndagsturer rundt vannet. Osterøy er en fantastisk øy som byr alt fra langrennsløyper, bading, padling, fisk, klatring og mye mer.

Noen avstander fra boligen:
- 1 km til Valestrandsfossen sentrum
- 8 km til Lonevåg sentrum
- 19 km til Bergen sentrum, via Breistein
- 21 km til handlesenteret Øyrane torg i Indre Arna
- 36 km til Bergen lufthavn, Flesland

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1991, modernisert i 2011

Bygninger og byggemåte

I forbindelse med salget er det laget en tilstandsrapport for bolig med arealmåling av takstingeniør Roy Kristian Nordanger. En tilstandsrapport legger vekt på å fremstille de bygningstekniske forhold som er særlig relevante ved eierskifte. Følgende opplysninger er hentet fra denne rapporten, datert 19.06.2020. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgave for nærmere teknisk beskrivelse av boligen. I rapporten er det gitt en tilstandsvurdering med både tekst og karakter, og disse karakterene er som følger:

Tilstandsgrad 0 (TG0 - Grønn) = Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1 (TG1 - Grønn) = Svake symptomer
Tilstandsgrad 2 (TG2 - Gul) = Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3 (TG3 - Rød) = Kraftige symptomer

Følgende bygningstekniske komponenter har fått tilstandsgrad 2 eller høyere i rapporten:

- Blandebatteri på wc-rom TG2
- Varmtvannsbereder TG2
- Bad TG2
- Renner, nedløp og beslag TG2

For ytterligere informasjon vedrørende disse forholdene, henvises det til tilstandsrapporten, som er vedlegg til salgsoppgaven.

Eiendommen er fundamentert på antatt faste masser på fjell/ sprengstein, anrettet, etterfylt og planert med drenerende masser. Fundamenter av betong mot grunn. Grunnmuren har støpt plate på grunn med ringmur av betong. Armert og antatt isolert. Det var vanlig med kapillærbrytende skikt mot grunn på oppføringstidspunkt. Drenering består av drenerende/ kultede masser.

Yttervegger består av bindingsverk av trevirke. Isolert og vindtettet konstruksjon. Yttervegger er utlektet for luftespalte og kledd med bordkledning av furu eller gran. Overflatebehandlet med beis eller maling. Vinduer har trekarmer med isolerglassruter. Malt overflate utvendig. Noen vinduer har skiftet glass fra 2005, men de fleste er fra byggeår. Ytterdør ble skiftet i 2019 til malt dørblad med vertikalstilt rektangulært glassfelt. Malt karm med hardved terskel. Innerdører har malte trespeils dørblad og malte karmer med hardved terskel. Etasjeskillere mellom hovedplan og loftsetasje har bjelker av tre med bærende undergulv. Antatt isolert.

Saltakkonstruksjon av trevirke. Isolert mot boligdel. Undertak er inspisert fra kneloft. Luftespalte i kisteutstikk på langsider. Vindskier av trevirke med malt eller beiset overflatebehandling. Loddbord og kister av trevirke. Malt eller beiset overflate. Tekket med H-pannen betongtakstein fra byggeår. Opplektet for taksteinstekking. Forenklet undertak av 4 mm huntonitt sutaksplater. Det er montert stigetrinn på takflaten opp til møne/ skorstein, for enkel tilkomst for feier. Takrenner og nedløp av plast. Isola firkantrenner og nedløp. Nedløp føres til terreng og/eller drensrør i bakken. Takfotbeslag av plast. Beslag i sløyser/ kilrenner på tak er fra byggeår. Boligen har elementskorstein. Pusset og malt overflate på pipestamme innvendig. Pusset og overflatebehandlet over tak. Plattlodd/ fotstykke av formbart bly. Standard pipehatt av overflatebehandlet stål/ metall.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 127 kvm, Bruttoareal: 140 kvm

Boligens netto rom- arealer er fordelt slik:
1.Etasje: Entre (3,36 kvm), gang/garderobe (2,47 kvm), gang/trapp (6,08 kvm), omkledningsrom (8,07 kvm), bad (7,12 kvm), spisestue (12 kvm), wc-rom (1,63 kvm), stue 20,08 kvm), kjøkken (9,80 kvm) og utvendig bod (4,12 kvm).

2.Etasje: Trapp/repos (5,47 kvm), mellomgang m/kneloft (8,13 kvm), soverom 1 (17,66 kvm), soverom 2 (8,26 kvm), soverom 3 (8,64 kvm).

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Standard

Velkommen til Lerkhaugen 12! En stor og flott leilighet med sentral beliggenhet ved Valestrandfossen.

Leiligheten går over 2 etasjer og befinner seg i et lite sameie med kun 4 enheter. Entreen befinner seg i første etasje og her kommer man inn i en lys og fin gang med rikelig av plass til å henge fra seg jakke og sette fra seg sko. Hele første etasje har varmekabler i gulv så her trenger du ikke fryse på bena.

Hjertet av boligen er den gode åpne stue/kjøkkenløsningen. Her har man en stue med plass til sofasalong og tv. Det er balkongdør for tilkomst til felles hage og de store vindusflatene gir også godt med naturlig lysinnslipp. I stuen står det også en Dovre peisovn som kan varme på kalde vinterdager. I tillegg til dette har man en egen spisestue hvor det er god plass til å invitere til familiemiddag. Kjøkkeninnredningen består av malte helfronter med håndtak, laminat benkeplate, flislagt vegg over benk, ventilator, stål kjøkkenvask med kum og avrenningfelt, kjøkkenbatteri med høy tut, oppvaskmaskin med stål front, integrert ovn i benkeskap og keramisk koketopp nedfelt i benkeplate. I taket er det malt panel med innfelte spotter.

Fra gangen har man også tilkomst til leilighetens helflisede bad. Innredningen inkluderer baderomsmøbel med malte fronter med stålhåndtak, heldekkende servant, speil, lysarmatur, 2 overskap, dusjgarnityr, toalett og en 200l varmtvannsbereder. For å skjerme dusjen er det satt opp vegg av glassbyggestein mot dusjsone. Rommet har mekanisk ventilasjon og en luftspalte ved dørterskel. Det er også opplegg for vaskemaskin på badet og det er plass til tørketrommel for de som ønsker dette. Rett over gangen fra badet befinner det seg et wc-rom. Her er det fliser på gulv og malte vegger. Det er montert vask, servantbatteri og toalett. Det er også avtrekksventil til ventilasjonsavtrekk på loft/loftsvifte.

Leiligheten har 3 soverom. I første etasje finner man det som idag brukes som omkledningsrom, eller walk-in closet. Rommet er på ca 8kvm. I andre etasje befinner det seg to soverom til som er på 8 -9 kvm. Det ene rommet er per dags dato innredet som soverom, mens det andre rommet er innredet som stue. I andre etasje har man også et stort rom som fungerer som en loftstue. Herifra er det en fantastisk utsikt over fjorden og Valestrand. Loftstuen er i dag innredet som soverom.

Oppvarming

Det er varmekabler i alle rom på hovedplan. Det er også en eldre Dovre vedovn i stue. Under peisovnen er det skifergulv.

Parkering

Parkering på oppstillingsplass like utenfor boligen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 473 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er på over 1mål og består av felleseie mellom alle fire enhetene i sameie. Uteområdene er pent opparbeidet hvor man like utenfor inngangspartiet har en koselig terrasseplatting hvor man kan sitte noen lunde skjermet til for vind. Mellom leilighetene er det også lun og solrik plass som er felles med naboene. Her er det pent opparbeidet med plen, busker og belegningsstein.

Vei, vann og avløp

Det er tilkomst via offentlig vei med privat stikkvei til eiendommen. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Reguleringsplan

Arealbruken for eiendommen er ifølge kommuneplan fastsatt til boligbebyggelse nåværende. Reguleringsplanen regulerer eiendommen til: bustader frittliggende småhus.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Servitutter

1973/573-1/51BESTEMMELSE OM GJERDE
19.02.1973
Rett dagboknr. er 873/1973.
OVERFØRT FRA: 4630-135/67
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Ferdigattest

Det foreligger mellombels bruksløyve på bustadbygg med 4 husvære datert 07.01.1991. Her er det informert om at ferdigattest må kreves når uteareal og utvendige boder er ferdiggjort, lecamur er musset og det er installert låsbart støpejernslokk på kummelokk på stakerør for avløpsvann.

Det foreligger ferdigattest på avkjørsel datert 05.07.1991

Det foreligger ferdigattest på påbygg datert 05.09.2006.

Vi opplyser om pbl. § 21-10 femte ledd som sier at ferdigattest ikke utstedes for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998. Dette innebærer at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette.

Ferdigattest

Prisantydning

2 600 000,- / Fellesutgifter: 300,- pr. mnd
Det betales kr 300,- per måned i felleskostnader. Hver seksjonseier betaler også sin egen forsikring.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Roy Kristian Nordanger
Takstdato : 19.06.2020
Formuesverdi : 584 652,-
Sekundær formuesverdi : 2 104 746,-
Formuesverdi pr. : 06.07.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Forsikring

Tryg
Polisenummer: 3699191

Kommunale avgifter

Kr. 17 358 pr. år
Kommunale avgifter utgjør kr. 17 358,- per år og inkluderer vann, avløp, brannsyn, feiing og eiendomsskatt. Renovasjon blir fakturert utenom dette og blir levert av BIR. Prisen på dette kan finnes via bosskalkulatoren på BIR sine hjemmesider.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det betales kr 300,- per måned i felleskostnader. Hver seksjonseier betaler også sin egen forsikring. Dagens eier har betalt 3.920,- pr år i husforsikring.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Selger informerer om at det er en fellesplikt i sameie for gressklipping som går på rundgang.

Vedrørende soverom var det på byggetidspunkt godkjent 2 soverom i første etasje og 1 soverom i andre etasje. I ettertid har eier søkt og fått godkjent heving av tak i andre etasje. De har der opprettet 2 nye soverom og en loftsstue. I første etasje har eier så åpnet opp det ene soverommet og omgjort det til spisestue. Eier har ikke søkt bruksendring på de ulike rommene. Per dags dato er soverom i første etasje innredet som omkledningsrom, ett soverom i andre etasje er innredet som stue og loftsstue er innredet som soverom.

I forbindelse med salget har selger fylt ut et egenerklæringsskjema for boligen. Her opplyser selger om kjente forhold ved boligen. Skjema er datert 06.07.2020 og følgende er bemerket:
Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Liten lekkasje fra taket for 3 år siden.
Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Litt skeivt gulv på badet.
Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Mus for noen år siden.
Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- I taket for 3 år siden.
Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Terrassen var byttet ut for 2 år siden, og utetthet i taket fikset for 3 år siden.
Kjenner du til om det foreligger skade rapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
- Tilstandsrapport fra Byggoppdrag Prosjekt RN
Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som: rotter, mus,
maur eller lignende?
- Naboen hadde mus for fleire år siden.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Bilde av megler

Ann-Christin Reime Fosse
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Tel. 99 10 01 44
acf@strilamegleren.no

Bestill utskriftsvennlig versjon Selge egen bolig?

Sist oppdatert: 20.09.2020 15:36. Saksnr. 16-20-0029