Eiendom

Flotte, nye eneboliger i Åsen
Flotte, nye eneboliger i Åsen
Åsen_interiør03_full-oppl
Åsen_interiør03_full-oppl
Åsen_interiør04_full-oppl
Åsen_interiør04_full-oppl
Tomten
Tomten
Plantegning 1 plan 2
Plantegning 1 plan 2
Plantegning 2 plan 1
Plantegning 2 plan 1
Plantegning 1 plan 1
Plantegning 1 plan 1
Plantegning 2 plan 2
Plantegning 2 plan 2
Plantegning 3 plan 1
Plantegning 3 plan 1
Plantegning 3 plan 2
Plantegning 3 plan 2
Plantegning 4 plan 1
Plantegning 4 plan 1
Plantegning 4 plan 2
Plantegning 4 plan 2
Plantegning 5 plan 1 (1)
Plantegning 5 plan 1 (1)
Plantegning 5 plan 2 (2)
Plantegning 5 plan 2 (2)

Vestland
Bolig 5

Prisantydning
Kr 4 190 000

Eierform Eierseksjon
Boligtype Enebolig
Soverom 4
P-rom / BRA 115 / 149m²
Tomteareal 0m² (Fellestomt)
Energimerke Selger har ikke energimerket boligen

Velkommen til Bolig 5

Adresse

Bolig 5
5281 Valestrandsfossen

Matrikkel

Gnr. 145 bnr. 136 snr. 5 i Osterøy kommune

Beliggenhet, adkomst

Velkommen til nytt prosjekt i Åsen! Disse boligene ligger vakkert til på Valestrand i Osterøy kommune. Boligene ligger vestvendt med gode solforhold og flott utsikt over fjorden.

Åsen ligger i hjertet av Valestrand. Valestrand er det største tettstedet på den grønne øyen Osterøy. Dette er ikke bare stedet der Ole Bull hadde sitt sommerhus. Her avholdes det festivaler, konserter, årlige halvmaraton rundt Brakvatnet, og mye annet. Eiendommen ligger i et allerede godt etablert område. Den sentrale beliggenheten gir kort vei til buss, fergekai, butikk, legekontor, frisør og spisesteder på Valestrand. Fra boligene er det en kort sykkeltur/gåtur til Valestrand skole, og det ligger også flere barnehager i nærheten. Ved Valestrand Skole ligger også Furubakken- en flott, stor kunstgressbane, der det er aktivitet både sent og tidlig. Det lokale fotballaget Valestrand Hjellvik FK holder til her, og det er stort engasjement rundt klubben. Fotballklubben har lag for alle aldre.

Valestrand har det beste av to verdener. Det er sentralt, og kort vei til det meste, men er samtidig landlig og rolig. Det tar bare rundt en halvtimes tid å kjøre til Bergen sentrum for en smak av byens pulserende folkeliv og talløse servicetilbud. Fra Valestrand går det ferge over til Breistein, M/F Ole Bull. Fra fergekaien på Breistein bruker man ca. 5 min til IKEA og 15 min til Bergen sentrum. Osterøybroen er nedbetalt, og fra boligen bruker du ca 17 minutter til Arna. Fra Arna stasjon går det tog til Bergen sentrum. Det tar 8 minutter, så er du midt i Bergen sentrum.

Den daglige handelen får du gjort unna på Coop Extra Valestrand. Er det ønskelig med et bredere utvalg, er dette tilgjengelig 10 minutter unna i Lonevåg. Her er det flere kjøpesentre med både sports- og klesbutikker, matvarebutikker og vinmonopol, samt flere spisesteder. Enda større utvalg finner du i Åsane eller Arna, der valgmulighetene er mange. Frister det med et hyggelig kafébesøk, så kan vi trygt anbefale Eides, den hyggeligste kaféen i mils omkrets. Her blir du tatt godt i mot av de hyggelige Eidesjentene, som lager god mat og atmosfære. De selger i tillegg flotte gave- og pynteartikler.

Om man er glad i å bade på varme (eller kalde) dager, bor man i nærheten av flere fine steder å utfolde seg. Ved Brakvatnet er det laget til et hyggelig område med skjellsand, her er det langgrunt og barnevennlig. Det er også lagt til rette for grilling og telting her. Det er laget en fin grusvei rundt vannet, som egner seg godt for både rolige søndagsturer og friske løpeturer. Osterøy IL arrangerer blant annet halvmaraton på grusveien rundt Brakvatnet. Hjellvikstranda er også et godt alternativ. Her er det laget til en flott steinbrygge langs sjøkanten, gressplen og muligheter for å grille. Her er det også stupebrett.

Liker du bedre å stå på ski? Osterøy har et aktivt langrennsmiljø, og det er lysløype på Rolland. I tillegg er det utallige muligheter for skigåing ellers på øyen, blant annet med utgangspunkt i Båtaleitet i Bruviksdalen.

Det finnes også mange flotte turmuligheter. Årlig avholdes det en 9-fjellstur som går over alle de flotte toppene på Valestrand. Dette er Hånipa, Erstadfjellet, Perafjellet, Hallandskletten, Burkelandsfjellet, Horsåsfjellet, Dalsnipa, Iseggjane og Eikelandsfjellet. Videre har man blant annet Reigstadfjellet og Brakvatnet som attraktive turdestinasjoner.

Tilkomst: Fra Bergen langs E16 forbi Åsaene til Vågsbotn. Gjennom Eikåstunnelen, følg E39 mot Knarvik/Nordhordaland. Etter ca. 2,5 km, ta av mot Breistein og ferge til Valestrand. Overfarten tar ca. 10 minutter, avgang stort sett hver halve time. Alternativt via Osterøybroen, følg skilting mot Valestrand.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Eierseksjon

Boligene blir del av et eierseksjonssameie.

Sameiet består av 5 eierseksjoner. Sameiebrøken vil bli 1/5.

Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i felleskap i henhold til de enkelte sameiebrøker. For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 24. I eierseksjonssameier blir kjøper eier av en sameieandel i eiendommen og får enerett til bruk av sin eierseksjon med eget seksjonsnummer i bygget. Kjøper du en eierseksjon i et eierseksjonssameie, reguleres eierforholdet av lov om eierseksjoner samt vedtekter og husordensregler i sameiet. Vanligvis kan du kjøpe, selge, leie ut og belåne boligen helt fritt. Vedtektene kan inneholde rådighetsbegrensninger.

Alle kjøpere må innrette seg etter sameiets vedtekter og husordensregler. Disse er p.t ikke utarbeidet, men vil bli utarbeidet i forbindelse med seksjoneringen. Det blir deretter opp til sameiet i fellesskap å bestemme det nærmere innhold.

Bygninger og byggemåte

Det følgende er blant annet utdrag fra leveransebeskrivelsen som er tatt inn som vedlegg i salgsoppgaven. Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og det som er omtalt her, eller i salgsoppgaven for øvrig, gjelder leveransebeskrivelsen foran.

Arbeidene utføres etter gjeldende plan og bygningslov og tilhørende byggeforskrifter (TEK17).

Utvendig blir tomten planert i tilnærmet en høyde. Det blir et lite høydesprang mellom noen av byggene for å følge veien. Det blir felles utkjørsel for bolig 1 og 2 og for bolig 3 og 4. Bolig 5 får egen utkjørsel. På inngangssiden vil det bli opparbeidet gruset gårdsplass foran carport og inngang. Foran soverommene kan det legges jord eller ev. gruses slik at kjøper kan lage terrasse. Det er altan i andre etasje foran kjøkken. Sør for boligene lages det til lekeplass og tilrettelegges for akebakke. Området gjerdes inn. Lekeplassen blir en del av akebakken om vinteren. Derfor utstyres ikke lekeplassen med apparater, men det overlates til brukerne å utstyre plassen etter ønsker og behov.

Bygningene føres opp som plate på mark i to fulle etasjer.

Utvendige overflater: Fabrikkmalt liggende og stående trekledning med belistning i farge lys grå (nesten hvit). Fasadeplater med en litt mørkere fargetone. Hvite vinduer og dører. Grått takbelegg. Kjøper må påregne litt flikkarbeid selv i synlige ender etc.

Se ellers leveransebeskrivelse som er tatt inn i sin helhet i salgsoppgaven.

Prosjektets fremdrift

Byggearbeidene starter så snart salgsforbehold er bortfalt, se eget avsnitt om selgers forbehold.

Fra byggestart anslås det en byggeperiode på 12 måneder til ferdigstillelse. Dette er kun stipulert og faktisk ferdigstillelse kan avvike fra dette.

Ferdigstillelsesfristen forlenges med 21 kalenderdager dersom arbeidene berøres av fellesferien. Berøres arbeidene av juleferien forlenges fristen med 7 kalenderdager. Det samme gjelder dersom den berøres av påskeferien.

Selger vil senest 14 kalenderdager før ferdigstillelse av boligen meddele kjøper skriftlig om overtakelsesdato, som vil være å regne som en frist ihht. bustadoppføringslova. Kjøper har da krav på dagmulkt dersom denne fristen ikke overholdes. Selger kan kreve at overtakelse skjer inntil en måned tidligere enn forventet. Ferdigstillelse og overlevering av boligene til boligkjøpere vil kunne skje trinnvis.

Ferdigstilling av utomhusarealene er avhengig av årstid. Overlevering av boligen kan således skje forut for ferdigstilling av utomhusarealene.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 149 kvm

HUS 1: Ca. 146 m2 BRA, ca. 113 m2 P-rom

HUS 2: Ca. 154 m2 BRA, ca. 115 m2 P-rom

HUS 3: Ca. 149 m2 BRA, ca. 115 m2 P-rom

HUS 4: Ca. 154 m2 BRA, ca. 115 m2 P-rom

HUS 5: Ca. 149 m2 BRA, ca. 115 m2 P-rom

1.Etasje: Hall, bad, to soverom, vaskerom og innvendig bod. I tillegg er det en utvendig sportsbod, samt carport.
2.Etasje: Stue/kjøkken, to soverom og bad.

Arealer som er oppgitt her er hentet fra tegningsgrunnlag til utbygger.

P-ROM (primærrom): Areal innenfor omsluttende yttervegger med fratrekk fra bod-areal. Dette er den reelle og effektive størrelsen av boareal ved en bolig. Alle oppgitte arealer må anses som omtrentlige. Selger tar forbehold om avvik. Mindre avvik gir ikke grunnlag for prisavslag. Alle arealer er hentet fra tegningsgrunnlaget.

Standard

Innvendige vegger leveres helsparklet og i hvitmalt gips i alle rom bortsett fra våtrom. Oppholdsrom leveres uten lister i tak, 58 mm slette hvite lister rundt dører og vinduer, samt langs gulv. I bod leveres taklister.

Gulv: Det leveres 3-stavs parkett i oppholdsrom.

Kjøkken: Kjøkken fra kjøkkenleverandøren Aubo. Standardkjøkkenet er Aubo Siena Matt Hvit med håndtak. Det kan leveres andre farger for samme pris. Kjøkkenleverandøren vil kalle inn til gjennomgang av kjøkkenleveransen og det vil være mulig å gjøre endringer. Det kan ikke gjøres endringer på plassering av avløp, vann og ventilasjon. Dvs. at vask, stekeovn og platetopp må stå der de er tegnet.

Bad: Tak har helsparklet og hvitmalt gips. Vegger har 60x30 cm matte hvite fliser. Det kan velges blanke veggfliser uten tillegg i pris. Gulv har 30x30 cm grå fliser og det er mosaikfliser på gulv i dusj. Designsluk 20x20 cm.

Vaskerom: Tak har helsparklet og hvitmalt gips. Vegger har baderomsplater i hvit matt med mønster av fliser 60x30 cm. Gulv har fliser 20x20 i grå overflate. Disse bygges med sokkellist opp til veggplater.

Balansert ventilasjon: Det blir levert balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Anlegget blir plassert i bod. Det er avtrekk fra bad, vaskerom, bod og kjøkken. Det blir tilluft i stue og soverom. I dagens tette boliger er det nødvendig med balansert ventilasjon. Det tilfører nødvendig frisk luft. Anlegget tar vare på mest mulig av varmen i boligen. Luften blir filtrert. Filteret må skiftes ut med jevne mellomrom.

Tilvalg

Hver kjøper blir kontaktet direkte av en representant fra utbygger og får muligheten til å påvirke boligens standard. Forutsetningen er at dette gjøres innenfor fastsatte frister. Etter igangsetting vil det bli satt frister for tilvalg og endringer. Inngås kjøpekontrakt etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått.

Kjøper kan kreve endringer, og partene kan kreve justering av vederlaget, i henhold til bustadoppføringslovas regler, jfr Buofl § 9 (3). Selger er ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil endre vederlaget med mer enn 15 %. Endringene må videre stå i sammenheng med den ytelsen som opprinnelig er avtalt og kan ikke i omfang eller karakter skille seg vesentlig fra denne. Det kan ikke gjøres utvendige endringer, som er i strid med godkjennelsen gitt fra Osterøy kommune. Dette innbefatter blant annet flytting av vinduer og lignende.

Forbrukeren kan ikke kreve endringer eller tilleggsarbeider dersom dette vil føre til ulemper for entreprenøren som ikke står i forhold til forbrukerens interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet. Alle endringer, tillegg eller tilvalg (kalt "Endringer" som fellesbetegnelse) til avtalen, skal skje skriftlig og med kopi til megler, også etter inngåelsen av kjøpekontrakten.

Endringene blir en del av kjøpekontrakten, på samme måte som de opprinnelig avtalte hovedytelsene. Det er også etter endringene selger som er ansvarlig for hele leveransen av leiligheten. Dersom endringene forsinker arbeidet kan selger kreve forlenget frist, jf. bustadoppføringslova § 11 bokstav a.

Kjøper er ansvarlig for å betale hele kjøpesummen, inkludert betaling for endringene, til meglers klientkonto minimum to dager før overtakelse.

Betaling for endrings- eller tilleggsarbeider som er avtalt direkte mellom kjøper og selger, skjer enten som forskuddsbetaling mot sikkerhet i form av forskuddsgaranti, eller i forbindelse med sluttoppgjøret og overskjøting. Alle innbetalinger skal skje til meglers klientkonto. Utbetaling til utbygger av evt. forskudd kan kun skje mot at det stilles § 47 garanti etter bustadoppføringslova.

Oppvarming

Det er varmekabler i alle rom i 1. etasje bortsett fra boder og carport. Det er i tillegg varmekabler på bad oppe. Det leveres pipe og vedovn Ild 9 med glassplate foran.

Parkering

Alle har parkeringsplass i carport. Bolig 5 har i tillegg en parkeringsplass i tilknytning til gårdsplassen. Bolig 1, 2, 3 og 4 har ekstra parkeringsplasser på felles parkering i nord. I carportene blir det støpt gulv med litt fall.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eierform: Fellestomt

Vei, vann og avløp

Eiendommen og eierseksjonssameiet skal tilknyttes offentlig vann og avløp via private stikk. Det vil være solidarisk vedlikeholdsplikt for private ledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Godkjenninger

Prosjektet er byggegodkjent. Vedtak kan leses hos megler.

Ferdigattest

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse skal foreligge ved overtakelse. Dersom overlevering skjer mot midlertidig brukstillatelse skal selger opplyse om hvilke arbeider som gjenstår. Dette kan også gi kjøper rett til å holde igjen vederlag iht. bustadoppføringslova som sikkerhet for at ferdigattest gis. Dette beløp kan da ikke utbetales med mindre selger stiller § 47 garanti til sikkerhet for dette forholdet. Overtakelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har overtatt boligen og følgelig ikke har kra vpå dagmulkt etter overtakelse. Kjøper overtar risiko for at ferdigattest vil bli gitt ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse.

Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Prisantydning

4 190 000,-

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen, inkludert omkostninger, skal betales inn til meglers klientkonto senest 3 dager før overtakelse.
.
Det skal ikke betales inn forskudd eller depositum.

Oppgjør gjennomføres av Weboppgjør AS på vegne av Strilamegleren AS.

Ovenfor forbruker er selger forpliktet til å stille garanti etter bustadoppføringslova § 12 før kjøpesummen innebetales. Dersom kjøper er profesjonell iht. bustadoppføringslova kan selger kreve at avtalen reguleres etter avhendingslova.

Avbestilling

Forbrukere kan avbestille i henhold til reglene i bustadoppføringsloven. Ved avbestilling før selgers forbehold er løftet betaler forbruker et avbestillingsgebyr på 5 % av kjøpesummen. Dersom forbrukeren avbestiller etter vedtatt byggestart fastsettes Entreprenørens krav på vederlag og erstatning i samsvar med bustadoppføringslova §§ 52 og 53.

Transport

Dersom forbruker ønsker å transportere sine rettigheter og plikter etter kontrakt til ny kjøper gjelder følgende: Transporten krever samtykke fra utbygger og det forutsettes at selgers avtaleformuler "Transportavtale for kjøperposisjon under kjøpekkontrakt av boligseksjon under oppføring" er undertegnet av alle parter. Selger vil beregne seg et begyr på kr. 50.000,- for en slik overdragelse.

Energiforbruk og energimerking

Boligene vil bli energimerket.

Kommunale avgifterVann og avløp etter kommunens satser. Satsene er ikke fastsatt på nåværende tidspunkt da det her er snakk om bygg under oppføring. Kontakt kommunen eller eiendomsmegler hvis det er noen spørsmål rundt dette. Eiendomsskatt fastsettes av kommunen før innflytting.

Renovasjon via ekstern leverandør, her BIR. Kjøper må tegne abonnement hos BIR. Leilighetene skal benytte felles nedgravd avfallsløsning i feltet. Kjøperne vil få et solidarisk vedlikeholdsansvar for avfallsanlegget sammen med øvrige kjøpere i feltet.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Felleskostnader knyttet til driften av sameiet fastsettes på første sameiemøte. Erfaringsmessig ligger slike utgifter på mellom 500 - 1000 kr pr måned i tilsvarende sameier. Dette dekker da typiske utgifter som felles strøm, brøyting og etv. sparing til fremtidig vedlikehold.

Utleie

Boligene er selveiende og kan i utgangspunktet fritt leies ut.

Dersom boligen skal leies ut gjør vi oppmerksom på følgende: Som eier har utleier av bolig plikt til å sørge for at radonnivået i utleiedelen er så lavt som mulig, og ikke over 200/ Bq/m3. Dersom nivået overstiger 100 Bq/m3 har utleier plikt til å iverksette tiltaket for å senke radonnivået. Som leietaket kan man dermed kreve at utleier måler radonnivået, slik at man kan være sikker på at boligen ikke har for høye verdier.

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Eiendommen selges ihht bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier.

Boligene blir solgt etter Bustadoppføringslova, forutsatt at salg finner sted før ferdigstilling. Etter ferdigstilling blir boligene solgt etter avhendingsloven, "som de er".

Selgers forbehold

Selger tar forbehold om at man får finansiering. Det tas også forbehold om at man oppnår tilstrekkelig forhåndssalg. Med tilstrekkelig forhåndssalg menes minimum 3 boliger.

Selger kan foreta nødvendige og/eller hensiktsmessige endringer i spesifikasjonene, f.eks. som følge av offentligrettslige krav, manglende tilgjengelighet eller prisendringer, så lenge dette ikke reduserer boligens forutsatte standard. Dette gjelder også for endringer/tilvalg. Slike endringer utgjør ikke en mangel, og gir ikke kjøper rett til prisavslag eller andre sanksjoner.

Selger kan også tinglyse bestemmelser som vedrører sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Selger forbeholder seg rett til endring av prisliste uten varsel på usolgte enheter.

Tegninger og visualiseringer/3D er kun av illustrativ karakter og er ment for å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen. Ferdig produkt vil avvike fra illustrasjoner, tegninger, utsiktsbilder etc. Dette gir ikke grunnlag for prisavslag. Det samme gjelder detaljene for utomhusarealene. Opplysninger gitt i salgsoppgaven og leveransebeskrivelsen kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig så lenge endringene ikke reduserer den forutsatte standard.

Vi anmoder alle kjøpere om å sette seg godt inn i leveransebeskrivelsen, tegninger, salgsoppgaven, samt å ta en befaring på eiendommen før innlevering av kjøpetilbud.

Diverse

Byggene blir prosjektert og oppført etter gjeldende byggtekniske krav. På tidspunktet for trykking av prospekt er ikke alle detaljer vedrørende bygget på plass. Det må påregnes mindre endringer som ikke reduserer kvaliteten etter at kontrakt er signert. Dette kan gjelde, men er ikke avgrenset til, endringer på overflater, innkassinger for tekniske installasjoner, farger, design, format o.l.

Dersom det er avvik mellom det som er sagt i salgsoppgaven eller vist på tegninger/illustrasjoner, og leveransebeskrivelse, gjelder leveransebeskrivelsen foran.

Arealavvik på mindre enn 5 % utgjør ingen mangel som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning.

Det er normalt at det oppstår svinnriss, sprekker i tapet, maling etc. ved skjøter osv. Dette skyldes normalt tørking av materialer. Slike forhold utgjør ikke en mangel så lenge det ikke avviker fra god håndverksmessig standard.

Vi ber alle interesserte sette seg godt inn i salgsoppgaven med de tilhørende vedlegg. Det oppfordres også til å undersøke eiendommen og beliggenheten nøye før innlevering av bud.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra utbyggers tegningsgrunnlag.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Selv om man i prosjektet opererer med fastpris må kjøper levere inn et "kjøpetilbud". Kjøper er bundet av budet når dette er innlevert til selger. Selger er bundet av budet når selger har akseptert samme ordre.

Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert kjøpetilbud, og er derfor ikke forpliktet til å akseptere kjøpetilbudet.

Fra 1. januar 2014 må alle bud og som inngis til megler være skriftlig. Budgiver må legitimere seg ovenfor megler ved inngivelse av første bud, og bud må være signert. Dersom det er flere budgivere må alle legitimere seg og signere budskjema.

For å levere "kjøpetilbud" kan man benytte budskjemaet som er tatt inn i denne salgsoppgaven. Budskjemaet må være signert og legitimasjon av budgiver(e) må vedlegges. Budgiver vil motta en skriftlig mottaksbekreftelse når budet er kommet til meglers kunnskap.

Budgiver som ikke mottar bekreftelse må snarest kontakte ansvarlig megler Ann-Christin Fosse på telefon 99100144 eller på kontoret på telefonnr. 56 99 26 00. Det advares mot å sende kopi av bankkort elektronisk.

Man kan også benytte "Gi bud"-knappen på prosjektets hjemmeside.

Man går da inn på:

https://strilamegleren.no/bolig-til-salgs/

og finner prosjektet. Man går deretter inn på den aktuelle boligen man ønsker å legge inn bud på og finner "gi bud"-knappen. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Bud, som ikke er skriftlig eller som mangler enten budgivers signatur eller kopi av legitimasjon vil, som hovedregel, ikke kunne formidles videre av megler.

Se også forbrukerinformasjon om budgivning som er tatt inn i salgsoppgaven.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Alle rom blir ryddet, kostet og støvsuget før overlevering. Innvendige overflater blir vasket 1 gang. Før bruk bør kjøper foreta finvask av boligen. Utvendige private arealer og felles arealer ryddes for byggeavfall. Mindre gjenstander som spiker, skruer mm kan forekomme.

Det legges opp til forhåndsbefaring av boligen ca. 2 uker før overtakelse. Selger vil på forhånd sende kjøper skriftlig informasjon om tidspunkt for befaring.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Dokumenter

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Bilde av megler

Ann-Christin Reime Fosse
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Tel. 99 10 01 44
acf@strilamegleren.no

Bestill utskriftsvennlig versjon Selge egen bolig?

Sist oppdatert: 01.09.2020 08:16. Saksnr. 16-20-0021