Eiendom

Velkommen til Vikno 13!
Velkommen til Vikno 13!
Lys og romslig entré, allerede her skimtes den flotte utsikten.
Lys og romslig entré, allerede her skimtes den flotte utsikten.
Spektakulær sjøutsikt fra stuen, og de store vindusflatene sørger for svært godt lysinnslipp.
Spektakulær sjøutsikt fra stuen, og de store vindusflatene sørger for svært godt lysinnslipp.
Herlig vedovn sørger for god varme og stemning på kalde dager. Glassdøren sørger for at flammebildet er synlig fra både sofakrok og spisebord.
Herlig vedovn sørger for god varme og stemning på kalde dager. Glassdøren sørger for at flammebildet er synlig fra både sofakrok og spisebord.
Gedigen terrasse der man kan nyte fine dager.
Gedigen terrasse der man kan nyte fine dager.
Terrasse
Terrasse
Overbygget del av terrassen, her utvides bruksmulighetene!
Overbygget del av terrassen, her utvides bruksmulighetene!
Spisebordet finner sin plass ved kjøkkenet. En praktisk og sosial løsning.
Spisebordet finner sin plass ved kjøkkenet. En praktisk og sosial løsning.
Lekkert Aubo-kjøkken med integrerte hvitevarer.
Lekkert Aubo-kjøkken med integrerte hvitevarer.
Ett av de lekre badene. Legg merke til detaljen med lys bak speilet, som gir en fin, indirekte belysning man vil sette pris på tidlig om morgenen.
Ett av de lekre badene. Legg merke til detaljen med lys bak speilet, som gir en fin, indirekte belysning man vil sette pris på tidlig om morgenen.
Bad i 1.etasje.
Bad i 1.etasje.
Soverom 1
Soverom 1
Soverom 2
Soverom 2
Soverom 2
Soverom 2
Soverom 3
Soverom 3
Oversiktsbilde over Vikno
Oversiktsbilde over Vikno
Utsikt
Utsikt
Plantegning - samlet
Plantegning - samlet
2.etasje
2.etasje
1.etasje
1.etasje

Vestland
Vikno 13

Prisantydning
Kr 3 950 000

Eierform Eierseksjon
Boligtype Enebolig
Byggeår 2020
Soverom 3
P-rom / BRA 107 / 112m²
Tomteareal 1 380m² (Fellestomt)
Energimerke C

Velkommen til Vikno 13

Adresse

Vikno 13
5286 Haus

Matrikkel

Gnr. 64 bnr. 37 snr. 2 i Osterøy kommune

Adkomst

Over Osterøybroen kjører man til høyre like etter broen og følger gamleveien mot Haus. Etter ca. 4 min kommer man til boligfeltet og tar da av til venstre. Alternativt kan man kjøre gjennom Tirsåstunnelen og ta til venstre ned mot Haus, for så å ta til venstre ved Kiwi-butikken og følge veien tilbake mot broen. Det vil bli skiltet med Strilameglerens visningsskilt på visningsdagen.

Nærområdet

På Vikno, midt mellom Osterøybroen og Haus, ligger det et boligfelt med en beliggenhet av de sjeldne. Nydelig sjøutsikt og flotte solforhold, i et etablert og hyggelig byggefelt som er tilrettelagt med flere lekeplasser. Osterøy er en av Nord-Europas største innlandsøyer med sine 329 km2 og godt og vel 8000 innbyggere. I tillegg til landbruk og fiskeoppdrett har øyen en allsidig og livskraftig småindustri. Uttrykket "Et Norge i miniatyr" har vært brukt om den grønne øyen, og med rette- landskapet inneholder det meste man kan finne i landet vårt. Her får man naturskjønne omgivelser, og kun en halvtimes kjøring til Bergen sentrum. Haus må sies å være en av de vakreste bygdene på hele Osterøy, og kan i tillegg til billedskjønn landlig idyll by på et rikt kulturliv og fantastiske turmuligheter. Mjeldalen ungdomslag arrangerer diskotek, setter opp teater- og musikalforestillinger, og setter i stand både loppemarked og pubquiz. Noe for enhver her, altså.

På fine dager er det kjekt å vite at man bor få minutter unna en hyggelig badeplass, nemlig Kreklo. Her er det laget til en fin badeplass med fine svaberg, og liten strandfjære med skjellsand. Stupebrett til de tøffeste, og liten kai til å dingle med bena fra.

Kribler det i bena? Stemmeseggi (572 moh) ligger med vakker utsikt i alle retninger ovenfor Haus. Man kan nå denne toppen fra flere steder, de mest brukte rutene er kanskje fra Mjeldalen og Hausberg. Fra toppen av Stemmeseggi har en et av de beste utsiktspunktene på vestsiden av Osterøy. Kaustølen er en gammel husmannsplass som ble bygd opp av Christian Garmann. Det står fremdeles noen gamle grunnmurer der, og man kan bli mektig imponert over denne mannens arbeid med å bygge opp Kaustølen. For å komme til Kaustølen parkerer en ved toppen av bakken før vi kommer inn til gården Hausberg. Man følger veien innover og forbi husene på Hausberg, da kommer man inn på en sti som går til Kaustølen.

Fra huset har man også et flott utgangspunkt for turen over Tveitane. Den tradisjonelle ruten går fra Kvisti og mot den gamle furuen som ble tatt av lynet.

Haus barnehage ligger få minutter fra eiendommen, og har 4 avdelinger, og store lekearealer for barna å boltre seg på. Barnehagen har sjø, båt og friluftsliv som satsningsområde. Barnehagen har egen lekeplass med lavo og egen båt på Mjeldevatnet.

Når tiden er kommet for å snøre på skolesekken for føste gang, tar Haus skule godt imot de små. Skolen ligger fritt og fint til med nydelig utsikt over Sørfjorden, og tilbyr store lekearealer for barna. Like nedenfor skolen er det også laget til et flott idrettsanlegg der man kan bedrive alt fra friidrett via håndball til fotball.

Det daglige brød får du på Kiwi i Haus, og skulle man trenge et større utvalg, er kjøreturen svært kort til Arna. På Øyrane Torg kan man velge mellom flere matbutikker, vinmonopol og andre spesialbutikker. Noen få meter fra tomten ligger nærmeste busstopp. Her kan du ta bussen innover på Osterøy, eller mot Arna. Fra Arna går bussene videre, eller man kan velge toget, som frakter deg trygt og effektivt gjennom tunnelen til Bergen sentrum.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Eierseksjon, oppført i 2019

Bygninger og byggemåte

I forbindelse med salget er det laget en tilstandsrapport for bolig med arealmåling av takstingeniør Roy Kristian Nordanger. En tilstandsrapport legger vekt på å fremstille de bygningstekniske forhold som er særlig relevante ved eierskifte. Følgende opplysninger er hentet fra denne rapporten, datert 10.03.2020. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgave for nærmere teknisk beskrivelse av boligen. I rapporten er det gitt en tilstandsvurdering med både tekst og karakter, og disse karakterene er som følger:

Tilstandsgrad 0 (TG0 - Grønn) = Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1 (TG1 - Grønn) = Svake symptomer
Tilstandsgrad 2 (TG2 - Gul) = Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3 (TG3 - Rød) = Kraftige symptomer

Alle bygningsdelene har blitt vurdert til TG0- Grønn = Ingen symptomer. Boligen er ny, og klar for innflytting.

For ytterligere informasjon, henvises det til tilstandsrapporten, som er vedlegg til salgsoppgaven.

Byggemåte: Fundamentert på faste masser på fjell/ sprengstein, anrettet med drenerende masser og planert. Støpt plate på grunn med ringmur av betong. Armert, isolert min 24 cm samt med kapilærbrytende skikt mot grunn. Yttervegger består av bindingsverk av trevirke.Isolert og vindtettet konstruksjon. Yttervegger er utlektet for luftespalte og kledd med liggende dobbelfalset bordkledning av furu eller gran. Musebånd montert bak nederste kledningsbord. Huset har saltakkonstruksjon av trevirke med prefabrikerte w-takstoler. Tekket med svart betongtakstein med ru overflate. Avslutning av tekking ved gavler har gavelstein. Luftet konstruksjon med spalter bak takrenner, på overside av klimaskjerm over tak. Vindskier av trevirke med malt eller beiset overflatebehandling. Loddbord og kister av trevirke. Malt eller beiset overflate. Det er forskriftsmessig montert stigetrinn opp til skorstein, samt feieplattform.
Boligen har stålskorstein. Det er montert peisovn i stue. Type ILD. Etasjeskillere har bjelker av tre med bærende undergulv. Isolert konstruksjon.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3, Bad: 2, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 112 kvm, Bruttoareal: 123 kvm
Boligens netto rom- arealer er fordelt slik:

1. etasje:
Entré (6,11 m2), Soverom 1/sportsbod (7,89 m2), baderom (3,48 m2), stue/ trapp (21,39 m2), kjøkken/ spisestue (14,50 m2), innvendig bod under trapp med tilkomst fra soverom 1 (2,29 m2), carport (15,65 m2)

2. etasje:
Trapp/ gang (7,68 m2), vaskerom (5,17 m2), soverom 2 (8,49 m2), baderom 2 (5,54 m2), soverom 3, (9,15 m2), soverom 4 (12,50 m2), bod/teknisk rom (3,50 m2)

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk. Det gjøres spesielt oppmerksom på at rommet som i tilstandsrapport omtales som soverom er byggemeldt og godkjent som sportsbod.

Møblering / utstyr

Sentralstøvsuger
Balansert ventilasjonsanlegg
Rør-i-rør
Flott Aubo-kjøkken med integrerte hvitevarer
To helflisede bad med varmekabler
Lekker enstavs eikeparkett stue, spisestue og kjøkken.
Peisovn i stue

Standard

Velkommen til Vikno!

Entréen er av god størrelse, og har varmekabler i gulvet. Allerede i entréen ser du den flotte utsikten denne boligen har. Dør med glassfelt mellom entré og stue. Innfelte downlights i tak.

Fra entreen er det adkomst til sportsboden, som nå er innredet som soverom. Et rom av god størrelse, med vindu mot baksiden av bygget. Fra dette rommet er det inngang til en bod under trappen.
Det er også adkomst til et lekkert bad. Dette badet er helfliset, har varmekabler i gulvet, og kan by på både vegghengt toalett, dusj med innfellbare glassdører og lekkert baderomsmøblement med helstøpt servant og lekkert speil med integrert belysning.

I stuen er nok det første du legger merke til den flotte sjøutsikten. Glassrekkverket på terrassen sikrer en fri og flott utsikt over Sørfjorden, og de store vindusflatene sørger for godt lysinnslipp og god atmosfære. Rommet har innfelte downlights, og en svært lekker enstavs parkett i eik på gulvet. Det er også montert en pen peisovn, som sørger for lun varme og knitrende hygge til kveldskosen. Stue og kjøkken er samlet i en åpen og sosial løsning, men likevel er kjøkkenet litt tilbaketrukket fra sofakroken. På den måten kan kokken kokkelere samtidig som han fortsatt kan holde dialogen gående med gjestene- uten at all oppvasken er synlig. Spisestuen finner sin plass ved kjøkkenet, der den flotte utsikten vil akkompagnere både frokoster, middager og store og små hendelser i familielivet.

Kjøkkenet er en lekker variant fra den danske kvalitetsleverandøren Aubo. Her er det valgt moderne og stilrene materialer og farger, og planløsningen er svært god. God benke- og skapplass.

I andre etasje finner vi tre soverom, alle av god størrelse med god plass til både seng, klesoppbevaring og ønsket ytterligere møblering. Her finner vi også boligens andre bad. Dette er av svært god størrelse, og er helfliset. Badet har vegghengt toalett, flislagt dusjnisje med innfellbare glassdører, og romslig baderomsinnredning. Legg merke til det flotte speilet, som har integrert belysning.

Denne boligen har i tillegg et eget vaskerom, samt bod/teknisk rom. En svært praktisk løsning, de fleste vil sette pris på. Her er det fliser på gulv og baderomsplater på vegg.

Som gjennomgangen viser er dette en unik mulighet til å sikre seg en ny enebolig, som er ferdig bygget og innflyttingsklar. Det er valgt gode kvaliteter på utstyr og møblement. En flott bolig som vil passe perfekt til en barnefamilie.

Oppvarming

Peisovn i stue
Varmekabler i entré, bad 1, bad 2 og vaskerom.

Parkering

Parkering i egen carport eller på felles biloppstillingsplass for sameiet.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 380 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Felles tomt for sameiet, som er bebygget med 4 eneboliger. Egen carport mellom husene, samt egen seksjonert biloppstillingsplass ved innkjørsel til boligene. Asfalterte tilkomstveier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Privat vei til offentlig vei.

Reguleringsplan

Reguleringsplan for gnr 64, bnr 4, 6 OG 10 m.fl. Nedre Vikne PlanID 1253 2010 003.
Reguleringsformål: Bustadbebyggelse.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Ferdigattest

Ferdigattest er en attest fra bygningsmyndighetene om at søknadspliktige arbeider er ferdigstilt. Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 09.03.2020.

Prisantydning

3 950 000,-

Garanti

Utbygger stiller garanti etter avhendingslovens §2-11 dersom salg skjer før 6 måneder etter ferdigstillelse.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Roy Kristian Nordanger
Takstdato : 10.03.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje
Energikarakter C

Forsikring

Selger har forsikret boligen i dag. Kjøper må selv sørge for både hus- og innboforsikring innen overtagelse.

Kommunale avgifter

Vann og kloakkavgift, samt renovasjon ihht kommunens satser vil komme i tillegg. Det gjelder også eiendomsskatt. Siden eiendommen er helt ny, er dette ikke fastsatt enda. Ta kontakt med kommunen for mer informasjon om dette.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Ja.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum fremtil overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Bilde av megler

Ann-Christin Reime Fosse
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Tel. 99 10 01 44
acf@strilamegleren.no

Bestill utskriftsvennlig versjon Selge egen bolig?

Sist oppdatert: 24.09.2020 10:06. Saksnr. 16-20-0008