Eiendom

Collage M13
Collage M13
Hagen
Hagen
Plantegning 1.etasje
Plantegning 1.etasje
Plantegning 2.etasje
Plantegning 2.etasje

Vestland
Maurhaugen 13

Prisantydning
Kr 3 290 000

Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Byggeår 1980
Soverom 2
P-rom / BRA 163 / 201m²
Tomteareal 1 053m² (Eiet tomt)
Energimerke Selger har ikke energimerket boligen

Visning

29.09 17:00 - 18:00

Husk påmelding til visning!

Velkommen til Maurhaugen 13

Flott og velholdt enebolig sentralt på Valestrand. Perfekt enebolig for barnefamilien, kort vei til "alt"!

Adresse

Maurhaugen 13
5281 Valestrandsfossen

Matrikkel

Gnr. 137 bnr. 133 i Osterøy kommune

Adkomst

Fra Bergen følg E39 forbi Åsane til Vågsbotn. Gjennom Eikåstunnelen, følg E39 mot Knarvik/ Nordhordaland. Etter ca. 2,5 km, ta av mot Breistein og ferge til Valestrand. Overfarten tar ca. 10 minutter, avgang stort sett hver hele og halve time. Avkjørsel mot Vardalsvegen, og så opp til venstre til Maurhaugen like etter. Det vil bli skiltet med Strilamegleren visningsskilt på visningsdagen.

Beliggenhet

Eiendommen har flott utsikt over Valestrand sentrum og gode solforhold hele året. Valestrand er det største tettstedet på den grønne øyen Osterøy, og er ikke bare stedet der Ole Bull hadde sitt sommerhus, her avholdes det festivaler, konserter, årlige halvmaraton rundt Brakvatnet, og mye annet. Den sentrale beliggenheten gir kort vei til buss, fergekai, butikk, legekontor, frisør og spisesteder på Valestrand. Fra leiligheten er det kort gangavstand til Valestrand skole, og det ligger også flere barnehager i nærheten. Ved Valestrand Skole ligger også Furubakken- en flott, stor kunstgressbane, der det er aktivitet både sent og tidlig. Det lokale fotballaget Valestrand Hjellvik FK holder til her, og det er stort engasjement rundt klubben. Fotballklubben har lag for alle aldre.

Valestrand har det beste av to verdener. Det er sentralt, og kort vei til det meste, men er samtidig landlig og rolig. Det tar bare rundt en halvtimes tid å kjøre til Bergen sentrum for en smak av byens pulserende folkeliv og talløse servicetilbud. Fra Valestrand går det ferge over til Breistein, M/F Ole Bull. Fra fergekaien på Breistein bruker man ca. 5 min til IKEA og 15 min til Bergen sentrum. Osterøybroen er nedbetalt, og fra Valestrand bruker du ca 17 minutter til Arna. Fra Arna stasjon går det tog til Bergen sentrum. Det tar 8 minutter, så er du midt i Bergen sentrum. Den daglige handelen får du gjort unna på Coop Extra Valestrand. Er det ønskelig med et bredere utvalg, er dette tilgjengelig 5-6 minutter unna i Lonevåg. Her er det flere kjøpesentre med både sports- og klesbutikker, matvarebutikker og vinmonopol, samt flere spisesteder. Enda større utvalg finner du i Åsane eller Arna, der valgmulighetene er mange. Frister det med et hyggelig kafébesøk, så kan vi trygt anbefale Eides, den hyggeligste kaféen i mils omkrets. Her blir du tatt godt i mot av de hyggelige Eidesjentene, som lager god mat og atmosfære. De selger i tillegg flotte gave- og pynteartikler.

Om man er glad i å bade på varme (eller kalde) dager, bor man i nærheten av flere fine steder å utfolde seg. Ved Brakvatnet (en kort sykkeltur unna) er det laget til et hyggelig område med skjellsand, her er det langgrunt og barnevennlig. Det er også lagt til rette for grilling og telting her. Det er laget en fin grusvei rundt vannet, som egner seg godt for både rolige søndagsturer og friske løpeturer. Osterøy IL arrangerer blant annet halvmaraton på grusveien rundt Brakvatnet. Hjellvikstranda er også et godt alternativ. Her er det laget til en flott steinbrygge langs sjøkanten, gressplen og muligheter for å grille. Her er det også stupebrett.

Liker du bedre å stå på ski? Osterøy har et aktivt langrennsmiljø, og det er lysløype på Rolland. I tillegg er det utallige muligheter for skigåing ellers på øyen, blant annet med utgangspunkt i Båtaleitet i Bruviksdalen.

Det finnes også mange flotte turmuligheter. Årlig avholdes det en 9-fjellstur som går over alle de flotte toppene på Valestrand. Dette er Hånipa, Erstadfjellet, Perafjellet, Hallandskletten, Burkelandsfjellet, Horsåsfjellet, Dalsnipa, Iseggjane og Eikelandsfjellet. Videre har man blant annet Reigstadfjellet og Brakvatnet som attraktive turdestinasjoner.

Kort sagt? På Valestrand er det godt å bo!

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1980

Bygninger og byggemåte

I forbindelse med salget er det laget en tilstandsrapport for bolig med arealmåling av takstingeniør Roy Kristian Nordanger. En tilstandsrapport legger vekt på å fremstille de bygningstekniske forhold som er særlig relevante ved eierskifte. Følgende opplysninger er hentet fra denne rapporten, datert 24.03.2020. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgave for nærmere teknisk beskrivelse av boligen. I rapporten er det gitt en tilstandsvurdering med både tekst og karakter, og disse karakterene er som følger:

Tilstandsgrad 0 (TG0 - Grønn) = Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1 (TG1 - Grønn) = Svake symptomer
Tilstandsgrad 2 (TG2 - Gul) = Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3 (TG3 - Rød) = Kraftige symptomer

Følgende bygningstekniske komponenter har fått tilstandsgrad 2 eller høyere i rapporten:

Innvendige trapper TG2
Carport TG2

For ytterligere informasjon vedrørende disse forholdene, henvises det til tilstandsrapporten, som er vedlegg til salgsoppgaven.

Byggemåte: Fundamentert på faste masser på fjell/ sprengstein, anrettet, etterfylt og planert med drenerende masser. Grunnmur av lettklinkerblokker (Leca eller tilsvarende). Pusset overflate og overflatebehandlet med tynnpuss eller tilsvarende. Deler av underetasje har yttervegger som ligger under terrengnivå. Her er det tilbakefylte drenerende masser utvendig mot grunnmur. Drenering består av drenerende/ kultede masser. Tilbakefylte masser mot grunnmur. Yttervegger over grunnmur/ sokkel består av bindingsverk av trevirke. Isolert og vindtettet konstruksjon. Yttervegger er utlektet for luftespalte og kledd med liggende og stående bordkledning av furu eller gran. Overflatebehandlet med beis eller maling. Kaldtloft med tilkomst via nedtrekkbar loftstrapp i gang. Saltakkonstruksjon av trevirke. Undertak av huntonit asfaltbehandlede sutaksplater og diffusjonsåpen duk. Vindskier av trevirke med malt eller beiset overflatebehandling. Loddbord og kister av trevirke. Malt eller beiset overflate. Etasjeskillere har bjelker av tre med bærende undergulv. Isolert bjelkelag.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 201 kvm, Bruttoareal: 246 kvm

Boligens netto rom- arealer er fordelt slik:
1. etasje:
vindfang 1,82 m2
wc-rom 1,43 m2
gang 9,40 m2
trapp til kjeller 1,63 m2
soverom 2/ 6,59 m2
soverom 1/ 11,39 m2
kjøkken 13,97 m2
bad 1/ 3,89 m2
stue/spisestue 43,99 m2

Underetasje: (etasjehøyde i gang/ hall er målt til 2,24 cm)
trapp/hall/gang 10,41 m2
mellomgang 3,46 m2
bod 1/ 5,23 m2
bod 2/ 1,90 m2
bad 2/ 3,66 m2
vaskerom 11,22 m2
soverom 3/ 10,62 m2
kjellerstue 20,44 m2
kjellerbod/lager 17,22 m2
uisolert utestue 14 m2

Annet:
Carport uten port (garasje) 27,23 m2. Høyde ved innkjørsel er målt til 191,7 cm.
Lekehus ca 4 m2.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Utstyr

Varmepumpe i stue på hovedplan.
Varmepumpe i kjellerstue
Boligen har sentralstøvsuger hvor hovedenhet er plassert på vaskerom. Støvsugerkontakter i hver etasje.
Balansert ventilasjon i alle rom på hovedplan, Nilan VPL15 aggregat plassert på hyllerepo i trapp til underetasje, avtrekk fra våtrom og tilluftsventiler i oppholdsrom/"tørre" rom.
Spabad/ badestamp
Innlagt fiberkabel

Standard

Ønsker du å bo sentralt på Valestrand, men likevel litt tilbaketrukket? Da er Maurhaugen perfekt! Kort vei til barnehage, skole, idrettsplass, butikk og serveringssteder, fergekai og annen offentlig transport.
Flott og velholdt eiendom med enebolig, carport og utestue på Maurhaugen like ved Valestrand sentrum. Boligen fremstår godt vedlikeholdt og ivaretatt av dagens eier. Blant annet kan det nevnes at baderom på hovedplan og i underetasje er oppusset i 2012. Yttervegger og fasader ble malt i 2017. Taktekking med lekter og underlagsduk, samt takhetter og beslag ble skiftet 2017. Vindu og balkongdør i stue ble skiftet i 2013. Ny hoveddør skiftet 2015. Ny utekran ved carport/ garasje. Etterisolert på loft med ekstra 10 cm isolasjon med papp. Det er nå 25 cm isolasjon i skille mellom loft og boligdel.
Opprinnelige boder i underetg er ombygget/innredet og tatt i bruk til soverom. Terrasseplattinger, plen og opparbeidet hage, samt utestue og lekehytte. Vedlikeholdsfritt rekkverk på terrasseplatting over garasje/ carport samt ved inngangsparti. Hovedplan har balansert ventilasjon med tilluftsventiler i oppholdsrom og avtrekk fra våtrom.

Man blir ønsket velkommen inn i en lys og romslig entré med plass til å henge fra seg yttertøy, både på knagger og inni garderobeskap med speildører. I entréen er det også et gjestetoalett. En svært praktisk detalj, som de fleste barnefamilier vil sette pris på.

Stuen er romslig, og lar seg enkelt møblere i forskjellige soner. En hyggelig peisovn sørger for lun varme og knitrende hygge til de kjølige dagene. Den innerste delen av stuen blir en flott TV-stue, og det er også god plass til et sjenerøst spisebord. Her kan det dekkes både til hverdags og fest. Det store familiekjøkkenet byr på rikelig skap- og benkeplass, praktisk planløsning gjør arbeidet til en fryd. Kjøkkeninnredningen er levert av Bolett. Fra kjøkkenet er det utgang til en hyggelig uteplass. Den koselige spiseplassen på kjøkkenet er det perfekte sted å innta en hyggelig frokost sammen. Det er også det perfekte sted for familieturneringer i ludo, lekser og de gode samtalene om smått og stort.

Boligen har to gode bad, begge pusset opp i 2012. Badet i hovedetasjen er av god størrelse, og har fliser på gulv med varmekabler under, og fliser på vegg. Det er montert et romslig baderomsmøbel som har god skapplass, samt speilskap.Badet i kjelleretasjen har fliser på gulv med varmekabler, og lekre baderomsplater på vegg. Romslige baderomsmøbler også her, med både servantskap og høyskap. I tillegg har huset et WC-rom ved entréen, en praktisk detalj man vil sette pris på.

I hovedetasjen er det to soverom, i tillegg er det flere rom i kjelleren som har vært brukt som hhv kjellerstue og soverom. Dette er opprinnelig boder, som er ombygget/innredet og tatt i bruk til oppholdsrom. Dette er tiltak som er søknadspliktig. Eier har ikke søkt kommunen om dette, og kjøper overtar eventuell risiko vedr. dette.

Ellers i denne etasjen er det flere boder, samt et praktisk vaskerom.

Oppvarming

Elektrisk.
Vedovn i stue.
Varmekabler på bad.
Varmepumpe både i kjeller og hovedetasje.

Parkering

Parkering i egen carport.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 053 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Lett skrånende og planert tomt, samt bratt skråning på nedside av mur mot Vardalsvegen, eiet grunn. Pent opparbeidet tomt. Eiendommens tomt besitter i hovedsak en enebolig med carport og terrasseplatting, utestue, lekehytte, støttemurer, grusede gangveier, plen, terrasseplattinger på grunn med skifer, samt med beisede terrassebord, el-oppvarmet badestamp/spa-bad. Blomsterbed, trær, prydbusker og annen beplantning. Mur i front av eiendommen har nettinggjerde.
Området er preget av blandet bebyggelse med småhusbebyggelse og noen næringseiendommer. Kort avstand til nærbutikk, fergeleie, skole, barnehage, idrettsanlegg og turterreng.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Reguleringsplan

Området eiendommen ligger i er avsatt til boligformål.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på huset. Det er imidlertid gitt ferdigattest for utestuen, datert 25.11.2019.

Prisantydning

3 500 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Roy Kristian Nordanger
Takstdato : 24.03.2020

Forsikring

Nemi Forsikring
Polisenummer: 508934

Kommunale avgifter

Kr. 20 694 pr. år
Inkluderer feiing/brannsyn, vann- og avløpsavgift og eiendomsskatt.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Nei.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Dokumenter

Salgsprospekt 1505

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Bilde av megler

Ann-Christin Reime Fosse
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Tel. 99 10 01 44
acf@strilamegleren.no

Bestill utskriftsvennlig versjon Selge egen bolig?

Sist oppdatert: 22.09.2020 17:36. Saksnr. 16-19-0097