Eiendom

Stuen med hems
Stuen med hems
Spisebord med kjøkkenkrok
Spisebord med kjøkkenkrok
Soverom 1
Soverom 1
Oppe på hemsen
Oppe på hemsen
Entre
Entre
WC i utebod
WC i utebod
Utsikt til Bruviknipa
Utsikt til Bruviknipa
Utsikt mot Storavatne
Utsikt mot Storavatne
Vinterstid
Vinterstid
Vinterbilde
Vinterbilde
Vinterbilde (2)
Vinterbilde (2)
Vinterbilde (3)
Vinterbilde (3)

Hordaland
155/5, 5285 Bruvik

Prisantydning
Kr 990 000

Eierform Selveier
Boligtype Fritidseiendom
Byggeår 1875
Soverom 2
P-rom / BRA 51 / 51m²
Tomteareal 289m² (Eiet tomt)
Energimerke Selger har ikke energimerket boligen

Velkommen til 155/5, 5285 Bruvik

Koselig fritidsbolig med fantastisk beliggenhet og utsikt. Meget gode solforhold hele året. Hele 8 sengeplasser.

Mange fine turmuligheter i nærheten til blant annet Bruviknipa og Olsnesnipa, og til Storavatnet for kajakkpadling eller fisking.

Kort vei til Bruvik med lokal nærbutikk og andre tilbud som badestrand, kajakkutleie, minigolfbane og utegym for å nevne noen.

Adresse

155/5, 5285 Bruvik
5285 Bruvik

Matrikkel

Gnr. 155 bnr. 5 i Osterøy kommune

Beliggenhet, adkomst

Tradisjonell fjellhytte i Bruviksdalen på Osterøy. Hytten ligger i flott terreng, usjenert og med fantastisk utsikt. Etter en liten gåtur på ca. 15 min i lett stigende terreng finner man hytten nydelig plassert på en liten topp. Fra tomten har man uhindret utsikt både nordover mot Storavatnet og opp mot Bruviksnipa.

Hyttens beliggenhet sørger også for at man har rikelig med sol hele året. Sol til ca. 22.30 - 23.00 på sommerstid.

Adkomst: Fra Bergen forbi Åsane og mot Arna. Her følger man bare E-16 frem til man kommer til Osterøybroen. Etter broen tar man av til høyre mot Bruvik. Følg FV360 til man kommer frem til Bruvik.

Fra nærbutikken på Bruvik tar det ca. 9 min å kjøre. Man følger fortsatt FV360 et stykke oppover Bruvikdalen til man kommer til Båtaleitet parkeringsplass. Her setter man fra seg bilen og tar bena fatt. Det tar ca. 15 min å gå fra parkeringen.

Nærområdet

Fra Bruvikdalen har man flere turmål med spektakulær utsikt over fjordlandskapet. Kjente turmål som Bruviknipa og Olsnesnipa gir deg utsyn over fjorden og er fine turmål med god sti og merking. Fra Bruvikdalen er det mange fine grusveier som kan benyttes som syklende eller gående. Træet gård som er en del av Den norske turistforeningens hytter ligger også her. Nøkkel kan lånes på butikken i sentrum av Bruvik eller kan kjøpes av turistforeningen.

Storavatnet er også et populært turmål for mange. Vannet er som navnet sier stort, og passer bra til kajakkturer eller fisketurer fra land eller i kano. Om vinteren legger det seg ofte et tykt lag med is på noen av de mindre vannene rundt som lager en naturlig plass for skøyting.

Fra hytten har man kort vei ned til Bruvik for handling på den lokale nærbutikken etc.

Nede ved Bruvik kirke er det videre laget til en flott badeplass ved den gamle Prestegardskaien. Her er det også en liten sandstrand som gjør dette til et perfekt sted om sommeren å bade.

Fra kaien er det gangavstand til butikken som har utleie av kajakk, minigolfbane innendørs og ferske lokale bakverk. Inne på Neset finner vi en utegym som er laget til med tarzanløype i skogen. Her er det også bålplass hvor man kan grille og slappe av i skogen.

Alt ligger med andre ord til rette for avslappende og bekymringsløse dager på Bruvik og i Bruvikdalen!

Type, eierform og byggeår

Fritidseiendom Selveier, oppført i 1875, modernisert i 1995

Eiendommens historie

Den opprinnelige hytten er SEFRAK-registrert og matrikkelen tidfester oppføringen rundt 1875-1899. Tidligere bruk oppgis å være seterstøl med bruksnavn Grasbotnaleitet.

Rundt 1950 ble hytten flyttet til sin nåværende plassering. Tilbygg ble ført opp på 90-tallet. Tilbygget har søkt å beholde hyttens tradisjonelle preg samtidig som man har fått bedre plass med en koselig stue, kjøkken og hems.

Tilbygget ble oppført rundt 1994- 1995. Ifølge nåværende eier ble det sendt inn en forenklet byggemelding på dette til kommunen. Kommunen har ikke funnet noe i sitt arkiv på tilbygget, men det foreligger dokumentasjon på at daværende eier, på tidlig 90-tall, var i kontakt med kommunen forut for oppføring. I matrikkelen er hytten for øvrig oppgitt med en størrelse på 46 m2, noe som også indikerer at tilbygget er registrert der.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 3, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 3, Antall senger: 8

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm

Alt på 1 plan.

Standard

Standard: Hytten har enkel, men fin standard. Det er ikke innlagt vann, avløp eller strøm.

Entre og gang: Entre med tregulv i lakket furu.

Bad: Enkelt opparbeidet bad med dusjkabinett. Dusj med egen tank og fotpumpe.

Soverom: To soverom i den gamle delen av hytten. Her er det 4 sengeplasser. Fra stuen har man også tilkomst til hems med ytterligere 4 sengeplasser.

Stue: Koselig stue med vedovn. Her har man også en terrassedør med utgang til terrasseplatting på vestsiden av hytten.

Kjøkken: Kjøkkenkrok med gasskomfyr. Løs gasstank som står under kjøkkenbenken.

Utedo: Kaggedo i uteboden med lufting.

Bod: En utvendig bod for oppbevaring av redskap etc.

Gulv: Lakket furubord.

Innvendige vegger: Treplanel.

Oppvarming

Vedovn i stue.

Parkering

Parkering nede ved Båtaleitet.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 289 kvm, Eierform: Eiet tomt

Vei, vann og avløp

Offentlig vei frem til Båtaleitet. Derfra er det ca. 15 min å gå.

Privat vann og avløp. Vann hentes i bekk eller medbringes. Kaggedo i utebod med lufting over tak.

Reguleringsplan

Uregulert. Kommuneplanens arealdel gjelder. Her ligger tomten innenfor det som er avsatt til LNF-formål.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest.

Prisantydning

990 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Frank Robert Strømme
Takstdato : 16.11.2019
Teknisk (byggmassens) verdi : 1 025 000,-
Markedsverdi : 1 100 000,-
Teknisk verdi : 1 025 000,-
Formuesverdi : 31 887,-

Det er utarbeidet tilstandsrapport. Denne benytter uttrykk som TG som betyr tilstandsgrad. Tilstandsgraden angis enten som TG1, TG2 eller TG3. TG0 angis ikke da det i de tilfellene ikke er noe å bemerke.

TG1 angir "svake symptomer". TG2 angir "middels kraftige symptomer". TG3 angir "Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt".

Følgende tilstandsgrader er oppgitt i rapporten:

Yttervegger: TG2
Vinduer: TG2
Ytterdører og porter: TG2
Innvendige dører: TG1
Takkonstruksjon: TG2
Terrasse: TG2
Pipe, plassbygde ildsteder: TG3
Gulvsystemer: TG2
Overlfater på gulv: TG2
Overflater innvendige vegger: TG1
Overflater innvendig himling:; TG1
Utebod/utedo: TG2

Under pipe, plassbygde ildsteder bemerkes følgende: Feieluke er montert et skift for lavt, den flukter nå med gulvet, for å bøte på dette er det montert kobberplate på gulv og vegg pga. for liten avstand til brennbare materialer. Takstmann har ikke kontrollert skorstein og ildsted nærmere. Skorstein over tak / plattlodd bør jevnlig ettersees for å forebygge mulig lekkasje.

Tilstandsrapporten konkluderer med følgede: Hytten har grei hyttestandard uten innlagt vann, avløp og strøm. Generelt bør utvendige vannbord over vinduer ettersees for å unngå ev. lekkasje. Noe utbedringsarbeider må påregnes. Følgende utbedringer er blitt utført etter opprinnelig tilstandsrapport fra Mai 2018. Skiftet ca. 40 meter med kledning som var i dårlig stand / hadde råteskade. Utbedret råte på drager ved terrassedør og understøttet denne bedre. Byttet defekt fluenetting i gesims på fasade mot vest. Fullført kledning mellom sperr på fasade mot øst, og montert fluenetting samme sted. Montert utvendig ventilrist på ventil fra ”kjøkken”. Fullført utvendig vannbord og vinduslister som manglet. Malt kledning og vindussprosser med oljedekkbeis, noen mindre parti gjenstår. Det er montert kobberplate på gulv og vegg ved innvendig feieluke da denne var montert for nær brennbare materialer. Hele tilstandsrapporten er tatt inn i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å lese denne nøye.

Forsikring

Gjensidige

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 04.08.2020 08:46. Saksnr. 16-18-0075